Geruchten BBQ: Geldgebrek brengt barbeque in gevaar!

Opnieuw loopt het doorgaan van de BBQ in gevaar! Na hardnekkige geruchten over besmet vlees, duiken er nu opnieuw geruchten op.

Natuurlijk konden wij als eerste erbij zijn. Gelukkig wilde Cor Lovisa ons hartelijk te woord staan.

Cor vertelt: “Geldgebrek?? Dat is eigenlijk een groot woord hoor. Het klopt inderdaad dat we flink in de buidel hebben moeten tasten voor de controle op ons vlees voor de BBQ. Maar de BBQ loopt geenszins gevaar”

Toch hadden we nog enkele twijfels en gingen verder zoeken in de organisatie van de BBQ.

Peter Zuidhoek bevestigt eveneens dat er problemen zijn geweest. “Maar die zijn nu weer helemaal opgelost, de BBQ kan doordaan, mits het weer meezit! Het is vervelend om elke keer de BBQ te moeten uitstellen. Het vertrouwen in de organisatie neemt daardoor af.”

Tenslotte zijn we voor alle zekerheid nog op Andrej afgestapt. Gelukkig is deze goudeerlijk en vertelt hij het probleem. Andrej vertelt dat er geldproblemen waren: “Tja, hoe moet ik het zeggen, we zijn nog steeds bang dat de BBQ niet kan doorgaan. Door geldproblemen hebben we de twee barbeques moeten verkopen. Er is vlees genoeg, maar dus niet om het op klaar te maken. Eigenlijk zijn we nog op zoek naar sponsors, maar als we die niet kunnen vinden is er een probleem! Maar het gaat door, desnoods op de SLOVEENSE manier!” Die is hieronder te zien ;).

De Sloveense manier

Klik hier voor een vergroting

Geruchten BBQ 2008: Wordt er ziek vlees geserveerd?

Rundvlees

Rotterdam – Cor, Peter en Andrej nemen met klem afstand van de beschuldigingen van een aantal andere spelers, dat iedereen op de BBQ vlees van zieke dieren op hun bord krijgen. ‘Klinkklare onzin’, zegt Peter Zuidhoek.

Andrej Zupancic reageert namens de organisatie van de BBQ op de aantijgingen van de andere spelers afgelopen maandagavond, waaruit bleek dat Cor Lovisa in een brief erkent dat hij te weinig tijd en mensen heeft om het vlees te controleren. Toezicht op dit vlees is heel moeilijk, zeker op mijn leeftijd, aldus Cor. ‘Maar om dat nu meteen te verbinden aan de conclusie dat iedereen op de BBQ vlees van zieke dieren gaat eten, gaat natuurlijk te ver’ zegt Andrej.

Wel vindt hij de brief van de spelers, die Cor kreeg toegespeeld via Peter, een duidelijk signaal dat er een grens is bereikt. ‘Wij zijn als organisator bereid met de verontruste spelers mee te denken over maatregelen om efficiënter te werken. Daarbij kun je denken aan het meer gebruik maken van al bestaande kwaliteitssystemen of andere locaties voor de BBQ. Nabil had al aangegeven om het te organiseren, maar dat ketste op het laatste ogenblik af.’ Cor zegt niet van plan te zijn extra geld op tafel te leggen voor meer controle.

Andrej laat als vleesinkoper weten zich absoluut niet te herkennen in het beeld dat wordt geschetst. ‘Onze eigen verantwoordelijkheid staat zeer hoog’, zegt hij. ‘Wij willen al onze spelers en vrouwen op de BBQ bedienen met producten waar geen discussie over is en nemen onze verantwoordelijkheid hierin zeer serieus.’ Het vlees voor de kinderen kan inderdaad wat minder lekker zijn, aldus Andrej. Maar dat komt omdat Ben van Ark het eerst zal voorkauwen!

Peter Zuidhoek sluit zich daarbij aan. ‘Vlees voor de BBQ wordt geproduceerd door professionele bedrijven die veel aandacht hebben voor kwaliteit en veiligheid. De organisatie van de BBQ heeft een goede reputatie en wil die ook houden. Het lijdt dan ook geen enkele twijfel dat wij veel waarde hechten aan het vlees voor de BBQ.’

Een goed voorbeeld is Hans van der Linde, zo vervolgt Peter, die eet al jaren ons geproduceerd vlees. En zeg nou zelf, die leeft toch ook nog steeds!

Voorlopig hoeven wij ons dus nog geen zorgen te maken, maar we houden u uiteraard op de hoogte, vorig jaar probeerde Andrej ook al een goedkope partij hertenvlees op de kop te tikken!

Link naar Andrej en zijn hertenvlees

Geruchten: Eindelijk duidelijkheid over beroep Vincent in Suriname

Zoals wij allen inmiddels weten gaat Vincent binnenkort aan de slag in Suriname.

Vincent zegt hierover: “Ik ga iets moois opbouwen, en hopelijk veel geld verdienen!” en “Ik heb echt iets gevonden dat bij mijn kwaliteiten past”.

Heel Neptunus 4 bleef tijdenlang in het ongewisse, wat Vincent ging doen in Suriname. Maar het leek iets groots te worden!

Lees “Geruchten: Eindelijk duidelijkheid over beroep Vincent in Suriname” verder

Profs Ujpest krijgen teveel tegen Neptunus 4

Ujpest

Tijdens ons verblijf in het prachtige Boedapest stond op vrijdag om 18.00 uur ook een wedstrijd tegen de profs van Ujpest 2 op het programma. Met een vrijwel volledige fitte selectie (circa 20 spelers inzetbaar) en een voor de gelegenheid nieuwe outfit en een topfotograaf, zag het kleine Neptunus 4 er minstens net zo professioneel uit.

Klik op foto’s voor vergrotingen!

Spelers en begeleiders Boedapest

Spelers, begeleiders en aanhang Boedapest
Foto’s: Hans van de Linde

Al had een aantal spelers een jaar eerder ervaring opgedaan tegen de profs van Factor, de sfeer in de kleedkamer was gespannen. Allereerst het stadion bewonderd om vanuit de catacombe een serieuze warming-up, geleid door Marijn, te beginnen. Uiteraard constant gefilmd en gefotografeerd door onze aanhang.

Met de ongeslagen status in 2008 kon Neptunus met veel vertrouwen aan de wedstrijd beginnen. De opstelling was vrijwel gelijk als waarmee eerder die week GLZ werd verslagen, al mocht Patrick het doel verdedigen.

Alles droeg eraan bij dat de Hongaren het moeilijk vonden om in te schatten wat de kracht van hun opponent was. Zeker toen zij te horen kregen dat wij geen Slovenen, maar Nederlanders waren. Zouden de Hongaren hier klop krijgen van een professioneel ogend Neptunus, zouden zij voor schut staan voor hun eigen publiek? Ook de Hongaren werden zenuwachtig.

18.00 uur: De aftrap

Gespannen gezichten overal als Neptunus begint aan we wedstrijd. Met een behoudende tactiek met alleen Nabil (en soms Ryan) voor de bal, moesten alle aanvallen van Ujpest worden tegen gehouden.

18.05 uur
Neptunus houdt goed stand, overal zit een voetje tussen en Ujpest komt er nauwelijk door. Al komt Neptunus er nauwelijks uit en weten de spelers elkaar maar moeilijk te vinden. Dit komt omdat de tegenstander voortdurend druk zet op de bal.

18.08 uur
Het eerste serieuze schot van Ujpest op het doel van Patrick treft geen doel, maar Neptunus is gewaarschuwd en de druk op het doel neemt toe.

18.12 uur
Dennis krijgt de bal aan zijn voeten en dribbelt naar de rechterkant van het veld. Hij geeft een lange bal op Ryan en de weg richting het doel is redelijk vrij. Zou Neptunus hier op voorsprong komen? Nabil loopt mee in het midden. Ryan sprint richting de bal, maar wordt op snelheid afgetroefd door de verdediging van Ujpest.

18.15 uur
De druk neemt toe, en dat uit zich in verschillende schoten en hoekschoppen, maar de verdediging van Neptunus geeft niet toe. Al is het verschil in conditie na ruim een kwartier wel te zien. Neptunus kan misschien de 0-0 stand meenemen naar de rust en dat zou al een verschrikkelijke stunt zijn!

18.18 uur
Alleen nog maar pressie van Ujpest op het doel van Neptunus. De ballen worden zo ver mogelijk weggeschoten.

18.21 uur
Ujpest komt over de linkerkant, na een uitlooppoging van Neptunus moet er worden omgeschakeld. Het eerste schot wordt nog geblokt, maar bij de tweede vrije schietkans is het raak. Ujpest komt op 1-0 voor. Uit de blijdschap is op te maken dat men hierover zeer opgelucht is.

18.26 uur
Het doelpunt geeft Ujpest het vertrouwen dat zij nodig hebben. Het overwegend jonge elftal van de Hongaren scoort 2-0. Het zal moeilijk worden om alle gaten dicht te houden.

18.35 uur
De kans op een redelijk goede afloop verbleekt als na een aantal goede reddingen van Patrick, maar ook een zeer sterk spelende Wibe, uiteindelijk de 3-0 binnenvalt. De Hongaren zetten nog aan, maar voor rust wordt niet meer gescoord.

Rust

De teams blijven op het veld en eigenlijk zijn beide elftallen tevreden over de tussenstand. Niemand had kunnen denken dat het vierde elftal van Neptunus hier nog enigzins stand kan houden tegen de profs. Er wordt zelfs geanalyseerd dat sommige doelpunten niet hadden hoeven vallen. In de rust wordt vrijwel het hele elftal van Neptunus gewijzigd. Dit betekent weliswaar dat er een frisse ploeg op het veld staat, maar ook dat er weer een ploeg staat met spanning in de benen.

Tweede helft

Neptunus speelt geconcentreerd en lijkt Ujpest redelijk onder bedwang te houden, een kwartier lang blijft de stand van 3-0 op het scorebord staan. Maar daarna is er nauwelijks houden meer aan. In 5 minuten tijd staat het geen 3-0 meer, maar 6-0.

Met de 4-3-3-opstelling in de tweede helft probeert Neptunus een doelpunt te forceren, maar verder dan kleine kansjes komen we niet. De Hongaren vinden diep in de tweede helft slechts nog de motivatie om hier met dubbele cijfers van de Nederlanders te winnen. Iets dat ze jammergenoeg nog zal lukken ook (10-0 eindstand). Hiermee krijgt Neptunus 4 te weinig voor de getoonde inzet, maar stoppen ze hiermee een herinnering om nooit meer te vergeten in hun hart, want wat is het fantastisch om een dergelijke wedstrijden te kunnen spelen.

Andrej BEDANKT!

Klik op foto voor vergroting!

Spelers, begeleiders en tegenstander Boedapest
Foto: Hans van de Linde

Aan de wedstrijd namen deel: Eerste helft: Patrick Lagendijk (keeper), Cor Lovisa, Wibe van Keulen, Dian van der Valk, Martin Albeda, Rafik Yekhlef, Dennis Akkermans, Vincent Kertodikromo, Babs Martodihardjo (40′ vervangen door Marijn van Kersbergen), Nabil Rhawgi, Ryan van Kanten. Tweede helft: Raoul Wassenaar (keeper), Danny van Balen, Dian van der Valk, Rodney de Wolf (65′ vanwege enkelblessure vervangen door Wibe van Keulen), Marijn van Kersbergen, Sjon Veldhoven, Ben Tuinenburg, Andrej Zupancic, Steven Spanjersberg, Nabil Rhawgi, Angelo Faassen. Wedstrijdcoach: Ben van Ark. Assistent-coach: Kees Mooijman. Materiaal: Peter Zuidhoek. Fotograaf: Hans van de Linde. Film: Kitty Boer. De wedstrijd werd bekeken door Valerija Zupancic, Annemieke Jongeling, Yvette Schouten, Astrid van Ringelenstijn, Lisette Pel, Maria Salas, Ina Wernsen, Anouchka Kleijnen, Marlous Wassenaar, Anny Garcia, Sandra Pion, en onze gids, Renate.

Filmbeelden

Klik hier voor de filmbeelden.

Opgelet! Aanstaande zondag 9 september oefenwedstrijd Neptunus 4

Mogelijk is er aanstaande zondag (9 september) een oefenwedstrijd tussen Neptunus 4 en een elftal van Swift Boys.

Aan alle spelers van Neptunus 4 wordt voor deze wedstrijd gevraagd de agenda vrij te houden! De wedstrijd wordt gespeeld op het Neptunus-terrein om 11.00 uur (of misschien later, uiterlijk om 13.30 uur). Meer informatie volgt morgen van Peter zelf.

Hou dus rekening met een wedstrijd komende zondag!!!

Pagina:  1 2 3 4 5 6 >