Blijdorp klimt naar plek 2!

Alle ingrediënten waren afgelopen zondag daar voor een prachtige pot voetbal. Strakke blauwe hemel, lekker temperatuurtje, goed veld en goede spirit. Bovendien was de vorm van Blijdorp de afgelopen weken groeiende. Dat ondervond ook Oliveo 6. In de heenwedstrijd nog met 3-2 te sterk, maar nu naar 90 minuten volstrekt kansloos.

Speler-coach Kees had weer een heerlijk wedstrijdpraatje voorbereid met ieders sterke punten op een rijtje, om op die manier de mannen te motiveren voor de wedstrijd. Het was immers een directe confrontatie met plek 2 in de competitie als inzet. Maar zoals wel vaker moest de dieselmotor even warmdraaien voordat dit daadwerkelijk in de score werd uitgedrukt. Zo kwam Oliveo in het Blijdorp Stadium op een 0-2 voorsprong door tweemaal een schot van afstand. De eerste een zondagsschot en de tweede door een volledig vrijstaande middenvelder. Maar toch ging het spel van Blijdorp steeds beter draaien.

20 minuten voor de rust ging Blijdorp steeds aanvallender spelen. Ismaïl ‘de onvoorspelbare’ Razzani kwam op rechtsbuiten uit en zo werd de 4-4-2 een 4-3-3. De eerste echte waarschuwing kwam op slag van rust. Timo Suijs kwam voor de keeper en drukte hard af. Helaas werd het doelpunt terecht afgekeurd wegens buitenspel.

In de rust werden de puntjes op de i gezet. Louis Wakker kwam in het veld voor Matthijs Wyga en supersub Peter Zuidhoek kwam in het veld voor Vincent Kertodikromo. Het leek wel of Oliveo al met het hoofd bij de 3e helft aan de 2e helft begon. Het leverde uit de aftrap vrijwel direct de bal in bij Ismaïl Razzani die de bal verstuurde aan de volledig vrije ‘topscorer’ Timo Suijs die met links de bal van dichtbij langs de keeper schoof. De aansluitingstreffer was daar en Oliveo, dat ook de eerste helft niet veel meer kon dan verdedigen, was het volledig kwijt.

Binnen 10 minuten kantelde de stand van 1-2 naar 3-2. Enkele minuten na de 1-2 kreeg eerst Peter Zuidhoek een dot van een kans op een voorzet van Nabil Rhawgi, echter mocht het niet zo zijn. Vlak daarna kreeg Nabil Rhawgi na een individuele actie de kans om in de korte hoek raak te schieten. En zo geschiedde! En nog binnen de 10 minuten na rust viel ook de 3-2. Sergio Bynoe kon weliswaar niet bij de dieptepass, maar maakte het de keeper dusdanig lastig dat hij de bal inleverde bij de attente Timo Suijs die vervolgens de 3-2 beheerst binnen schoof. Even was het daarna windstil op Blijdorp dat met felle duels en scherp verdedigend werk de voorsprong eenvoudig vasthield. Ruud Marte Henriquez verving Miguel Barbosa die op zijn beurt Kees Mooijman niet veel later verving.

Rond de 70e minuut voltrok zich de nekslag voor Oliveo en qua voetbal misschien wel een van de mooiste doelpunten dit seizoen in Blijdorps ‘Theatre of Dreams’. Op de rand van de 16 werd Timo Suijs aangespeeld. Al dreigend voor het schot gaf hij de bal achter het standbeen langs aan de luid roepende en diepgaande Nabil Rhawgi die met een heerlijke geplaatste bal in de lange hoek de keeper kansloos liet. Niet veel later kreeg ook de sterk spelende Ismaïl Razzani de kans om zichzelf op het scorebord te zetten. De keeper doorzag echter zijn lobje en ving de bal simpel op. Sergio Bynoe werd daarna vervangen door Matthijs Wyga. Het slotakkoord kwam op naam van Timo Suijs die na een lange bal van Louis Wakker naar binnen sneed en hard diagonaal raak schoot voor 5-2.

Zo pakte Blijdorp de 4e winstpartij op rij en gaat het zodoende Oliveo 6 voorbij op de ranglijst. Al met al een heerlijk voetbalmiddagje met een prachtige einduitslag en een welverdiende koude pint tot besluit! Tot volgende week.

Blijdorp overklast Stolwijk en win(d)t bij VOC!

De afgelopen twee weken heeft Blijdorp 2 de volle 6 punten gepakt. In het eigen Blijdorp Stadium werd Stolwijk overtuigend verslagen en in een door wind en regen geteisterd duel werd VOC afgetroefd.

Het thuisduel tegen Stolwijk was vooralsnog een van de beste wedstrijden van Blijdorp. Vanaf de eerste seconden van de wedstrijd werd Stolwijk met verzorgd voetbal teruggedrongen. Helaas was de eindfase van iedere aanval in de eerste helft nog wat gehaast en onzorgvuldig. Timo Suijs liet een opgelegde kans liggen op de 1-0. De bal spatte van zijn voet bij de aanname waar een simpel tikje met links wellicht genoeg was geweest. Stolwijk kon hier de gehele eerste helft nagenoeg niets tegenover stellen. Hoewel de teams met 0-0 gingen rusten overheerste bij Blijdorp de volle overtuiging dat de winst zou worden behaald.

Dit gevoel betaalde zich dubbel en dwars uit in de tweede helft. Een kleine 10 minuten na rust kon Sergio Bynoe over de as van het veld opdribbelen richting het strafschopgebied. Timo Suijs trok weg en nam een verdediger mee en Sergio Bynoe maakte optimaal gebruik van de ruimte met een precisieschot in de linker benedenhoek. Nog altijd kon Stolwijk het tij niet keren en keer op keer rolde er prachtige aanvalsopzetten over de hobbelige grasmat van veld 2. Timo Suijs speelde in de punt van de aanval echter een ongelukkige wedstrijd, maar dit werd ruimschoots opgevangen door de rest van Blijdorp. Na 70 minuten voetbal viel de dik verdiende 2-0. Op de rand 16 kreeg Timo Suijs de bal en hij gaf een simpel steekballetje op Ismaïl Razzani die op zijn beurt Nabil Rahwgi een niet te missen kans bood. Een aanval uit het boekje! Vlak voor het einde viel de uiteindelijke 3-0 dat recht deed aan de verhoudingen op het veld. Marko ‘Zupa’ Zupancic schoot van 20 meter op doel dat met een venijnige stuit te machtig was voor de doelman. Met deze 3-0 overwinning ging Blijdorp vol overtuiging naar het uitduel met hekkensluiter VOC.

Het weer was bar, boos, guur en onvoorstelbaar lastig om in te voetballen. Harde windstoten en slagregen waren het decor voor de eerste helft op het hoofdveld van VOC. Lange ballen kwamen voor Blijdorp (met wind tegen) bijna net zo hard terug en iedere dieptepass van VOC verdween over de achterlijn. Na slechts 5 minuten was iedereen doorweekt en gedurende de eerste helft kwam het kunstgras op steeds meer plekken omhoog. Alsof er werd gevoetbald op een luchtkussen. De nul houden zou een enorme prestatie zijn, maar Blijdorp maakte er het beste van. Er waren zowaar enkele mooie aanvallen te zien maar de voorzetten waren mede door de wind niet op maat. 10 minuten voor rust viel alsnog de 0-1. Vincent Kertodikromo speelde met een simpel passje de opstomende Drago Lakic volledig vrij op rechts. Timo Suijs sprintte diep en ontving op de rand van buitenspel een strakke pass over de grond. Hij bleef oog in oog met de doelman koel en schoof de 0-1 binnen. Vervolgens kreeg VOC een dot van een kans na slap uitverdedigen van Blijdorp. Echter stond eerst de lat en daarna een reflex van Maurice van Ettinger de gelijkmaker in de weg. Ook Ismaïl Razzani kreeg nog een goede kans maar zijn lobje over de keeper werd vlak voor de lijn weggehaald door een verdediger.

De tweede helft werd gespeeld op een ander veld omdat het hoofdveld vanwege de luchtbellen werd afgekeurd. Deze helft had Blijdorp de wind mee en dit werd optimaal gebruikt. Het systeem werd veranderd van 4-4-2 naar 4-3-3 om eerder druk te kunnen zetten. Zo werd VOC vroeg vastgezet en hierdoor viel ook de 0-2. Drago Lakic won vroeg het duel en speelde Marko Zupancic op links vrij. Hij behield het overzicht en gaf voor op Timo Suijs die vanaf rand 16 in een keer de bal binnen schoot. Vlak daarna maakte Sergio Bynoe de 0-3. Blijdorp kreeg een corner en deze werd lekker strak aangesneden. Zo strak dat deze over de keeper in de lange hoek verdween. Een onvervalste inswinger. Er rolde nog enkele mooie aanvallen over de mat maar steekballen in de diepte werden door de wind heel lastig. De ballen waaide simpelweg te ver voor de aanvallers uit. Enkel kort positiespel bracht uitkomst.

Helaas ging dit ook 2x fout. Door tweemaal een slechte inspeelpass van achteruit kwam VOC pardoes terug tot 2-3. Verder liet Blijdorp het niet komen. In de 82e minuut kopte Marko Zupancic een voorzet binnen voor 2-4 en daarmee was het verzet van VOC definitief gebroken. Zo werden twee wedstrijden op rij met overtuiging en uitstekend voetbal gewonnen.

Dank ook aan huurspelers Louis Wakker en Ruud Marte Henriquez!

Blijdorp neemt revanche op TOGB!

Om 11.00 uur, sommigen iets later, verzamelen de 12 getergde mannen van Blijdorp zich bij Blijdorp Stadium voor de return tegen TOGB. Vorige week werd er jammerlijk verloren met 6-3 bij hetzelfde TOGB en dus was er nog een rekening te vereffenen. Blijdorp kreeg zijn revanche door met 3-2 te zegevieren, waardoor TOGB weer voorbij wordt gestoken op de ranglijst.

Dat Blijdorp getergd was na de verloren wedstrijd van vorige week was duidelijk te zien. Het ging sterk van start in de vertrouwde 4-4-2 opstelling. Na een klein speldenprikje van TOGB deelde Blijdorp de eerste klap uit. Op ruim 20 meter van het doel kreeg Sergio Bynoe een vrije trap mee. Na enig gesteggel over wie deze zou nemen, eiste Timo Suijs de bal op ten faveure van de zichtbaar teleurgestelde Nabil Rhawgi. Dit werd echter dubbel en dwars terugbetaald. De bal werd hard en zuiver om de muur gekruld en verdween in de verre hoek.

Het niet mogen nemen van de vrije trap zorgde wel voor een positief schokeffect bij Nabil Rhawgi. Tien minuten na de 1-0 kreeg hij de bal hard ingespeeld door Ismail Razani en gaf hij een briljant steekballetje. Deze met als eindstation de ontsnapte Timo Suijs die de stand verdubbelde met een diagonale schuiver. Blijdorp ging door met het spelen van goed voetbal. Korte combinaties volgden elkaar op en brachten Nabil Rhawgi op 25 meter van het doel in kansrijke positie. Zijn geplaatste schot had een beter lot verdiend maar eindigde op de lat. Later kreeg Timo Suijs nog een mooie kopkans op een voorzet van Ismail Razani en tikte Drago Lakic de bal net te ver voor zich uit waardoor zijn schotkans werd verijdeld.

Daarna nam Blijdorp ietwat gas terug en dat was het signaal voor TOGB om wat meer gas te geven. Keer op keer werd de bal opportunistisch in de box gepompt en dit leidde tot enkele gevaarlijke situaties voor het doel van Maurice van Ettinger. Vlak voor rust betaalde de opportunistische manier van voetballen uit. Een afgeslagen corner kwam tegen een uitgestoken Blijdorpse arm. De penalty werd vervolgens onhoudbaar binnen geschoten.

Hierdoor ging Blijdorp toch met enige mixed feelings de rust in. Het systeem werd aangepast van 4-4-2 naar 4-3-3 maar dit werd niet helemaal lekker opgepikt. Vlak na rust werd een middenvelder van TOGB op de rand 16 vrijgespeeld en hij scoorde feilloos in de lange hoek. Hierdoor was de stand weer gelijk en kon de wedstrijd weer alle kanten op. Er ontspon zich een spannend gevecht op het middenveld. De fitheid van Blijdorp bracht uiteindelijk de doorslag.

Naarmate de tweede helft vorderde ging Blijdorp namelijk weer steeds beter en verzorgder voetballen. Hieruit kwamen ook weer enkele mooie kansen. De lobpogingen van Ismail Razani troffen geen doel (wel eenmaal de lat). Ook Timo Suijs kreeg enkele mooie schotpogingen die werden gestopt. Maar vlak voor tijd kreeg Blijdorp loon na hard werken. Drago Lakic kreeg ditmaal wel kans om te schieten. Zijn bal verdween op de paal en vervolgens toonde Timo Suijs voor de 19e maal dit seizoen zijn waarde als goalgetter door de rebound langs de doelman te tikken. Zo won Blijdorp met bij vlagen uitstekend voetbal en revancheerde het zich tegen TOGB.

Volgende week komt Stolwijk op bezoek en krijgt Blijdorp de kans zich weer aan te sluiten bij de subtop!

Blijdorp knokt als vanouds naar overwinning!

Na 4 nederlagen op rij is de rust enigszins teruggekeerd bij Blijdorp. Nieuwerkerk kwam op bezoek en het werd een prachtig schouwspel waar alles in zat. Spektakel, vechtvoetbal, emotie, kaarten en fantastische doelpunten. Uiteindelijk trok Blijdorp met 9 tegen 10 de overwinning over de streep: 2-1 in Blijdorp Stadium.

Na de nederlagen tegen Delfshaven, Full Speed, Voorwaarts en Zoetermeer werd het weer eens tijd dat Blijdorp punten ging pakken. De koppen werden dezelfde kant op gedraaid, de rug gerecht, in de handen gespuwd, blik op onweer en de mouwen opgestroopt. Er moest en zou gewonnen worden vandaag in het eigen Blijdorp Stadium. Het zonnetje lachte ons toe en het temperatuurtje was heerlijk. Bovendien mochten we vandaag Vincent Kertodikromo weer terug op het veld begroeten na een slepende enkelblessure.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren de intenties duidelijk. Blijdorp ging voor de overwinning. De eerste schermutselingen voor het doel van Nieuwerkerk waren daar. Echter was het voetbal niet dusdanig dat het de verdediging van de tegenstander erg verontrustte. Het eerste echte gevaar kwam zoals vaker dit seizoen van Timo Suijs. Zijn poging ging echter over. Het was een voorbode voor een zeer matige wedstrijd van zijn kant. Het tweede gevaar was echter raak. Een aanval over rechts waar een steekpass over de laatste linie werd verstuurd door Ismaïl Razzani op Sergio Bynoe. Hij duelleerde met een verdediger en was hem te slim af en schoot vervolgens uit de stuit diagonaal raak via de paal. Een tot dan toe verdiende voorsprong. Echter bleef het qua gevaarlijke momenten daarbij voor Blijdorp.

Het hanteerde voornamelijk de lange bal die vaker wel dan niet in niemansland eindigde. Nieuwerkerk stelde daar in de eerste helft vrij weinig tegenover. Wat laffe schotjes die geen enkel probleem vormde voor doelman Maurice van Ettinger. De 1-1 kwam dan ook uit de lucht vallen. Een pass in de diepte die zomaar door de defensie werd doorgelaten. Onbegrijpelijk maar er werd optimaal van geprofiteerd. Inmiddels liepen de emoties wat hoger op. In een opstootje gedurende de eerste helft kregen Max van Baarle en zijn tegenstander gezamenlijk geel. Met 1-1 gingen de teams naar de thee.

In de rust werden wat dingen omgezet. Timo Suijs werd voor een rustperiode naar de kant gehaald om later weer in te vallen. Hij werd vervangen door Ben van Ooijen uit Zondag 5. Achterin was Vincent Kertodikromo al gedurende de eerste helft vervangen door zoonlief Raoul die zijn vader met verve verving. En zo startte een uiteindelijk knotsgekke 2e helft. Het begon onrustig met veel balverlies aan beide zijden en weinig aanvallend gevaar van Blijdorpse zijde. Nieuwerkerk kwam echter steeds gevaarlijker opzetten. Zo moest Maurice van Ettinger een aantal keer handelend optreden.

Na 20 minuten in de 2e helft kwam Timo Suijs met opgeladen batterij terug in het veld. De ongelukkige Ben van Ooijen moest eraf. Nog geen 3 minuten later moest Damir Rasic met een knieblessure van het veld. Peter Zuidhoek was nog niet omgekleed en Ben van Ooijen was al richting de catacomben van Blijdorp vertrokken voor een warme douche. Zodoende moest Blijdorp verder met 10 man. Timo Suijs vertrok vanuit de spits naar de positie van verdedigende middenvelder en zo moest Blijdorp het laatste kwartier zien te overleven. Er werd geknokt voor iedere centimeter van het veld en ook de vermoeidheid begon toe te slaan. Een schotje van Nieuwerkerk raakte de paal en de rebound werd met een gevaarlijke sliding door Max van Baarle weggehaald. Er werd geschreeuwd om een penalty maar de arbiter wilde daar niet aan. Nog geen minuut later was het raak aan de andere kant. Hij zat niet in de wedstrijd maar Timo Suijs schoot zijn ploeg wederom te hulp. Aangespeeld door Sergio Bynoe kwam hij op door het centrum, legio afspeelmogelijkheden maar hij besloot vanaf 30 meter anders. Tot verbazing van velen waagde hij een poging op doel en deze ging kiezelhard in de linkerkruising. Alle frustratie van een slechte wedstrijd gevangen in 1 schot.

In het vervolg betrok Blijdorp de verdedigende stellingen. Miguel Barbosa kreeg geel en moest 10 minuten voor tijd richting de kant. Een paar minuten later was het Sergio die voor een overtreding geel kreeg. Zijn tegenstander ging echter in de emotie van het moment te ver en kreeg wegens agressivieit de rode kaart. Peter Zuidhoek was inmiddels omgekleed en kwam in het veld. Hij had echter niet door dat Blijdorp op voorsprong stond en ging als hangende rechtsbuiten geregeld mee op avontuur, alle coaching dat dat niet nodig was ten spijt. Het laatste gevaar kwam van Nieuwerkerk. Ook zij poogde vanaf 25 meter te scoren maar Maurice van Ettinger stond goed opgesteld en tikte de bal met een uiterste inspanning op de lat. Zo waren hij en Timo Suijs gezamenlijke matchwinners voor Blijdorp.

De komende twee weken mag Blijdorp bijkomen van deze hartstochtelijke pot. Over 3 weken staat de wedstrijd tegen TOGB op het programma!

Blijdorp wederom onderuit!

Zo lekker als de eerste seizoenshelft verliep zo moeizaam loopt het bij Blijdorp sinds de winterstop. De Blijdorpse formatie is zoekende naar de vorm en juiste speelwijze en verloor ook afgelopen weekend door een gebrek aan aanvallende stootkracht. In en tegen FC Zoetermeer 5 werd het 4-1 voor de thuisploeg.

De statistieken hadden al uitgewezen dat het een lastige wedstrijd zou worden. Zoetermeer blinkt dit seizoen uit in ‘close’ uitslagen. Vanaf de eerste minuut was Zoetermeer de bovenliggende partij. Zij kwamen ook vrij vroeg op voorsprong door een geweldige knal onderkant lat. Vanaf dat moment kan Blijdorp iets beter in het ritme. Voorin streed spits een Timo Suijs een verbeten strijd uit met de twee centrum verdedigers. Dit leidde tot wat irritatie over en weer. Een klassiek een-tweetje met Sergio Bynoe bracht uiteindelijk sportieve wraak. Sergio plaatste de bal na de kaats gevoelig over de logge maar sterke verdediger van Zoetermeer in de loop van Timo Suijs die vervolgens met een schot in de sliding de keeper verschalkte. De kleine snelle aanvaller tekende hiermee zijn 15e seizoenstreffer aan. De verdediger probeerde overigens nog wel om met een absurde sliding van achteren de schade te herstellen wat hem na het doelpunt op een preek van Timo kwam te staan. Blijkbaar kon hij dit niet verkroppen want een minuut later trapte hij na in het zicht van de scheids. Die verzuimde echter de speler weg te sturen maar schreef dit op het conto van Timo Suijs af onder het mom van uitlokking.

De overige tijd van de eerste helft verstreek met wat mogelijkheden over en weer. Bij Blijdorp ontbrak het aan een goede eindpass terwijl Maurice van Ettinger zijn ploeg met enkele geweldige reddingen te hulp schoot.

De tweede helft begon met een soort van status quo. De teams waren gelijkwaardig en kwamen moeizaam tot echte kansen. Een overtreding van Zoetermeer op ruim 20 meter van het doel kon uitkomst brengen voor Blijdorp. Echter werd de lage vrije trap van Timo Suijs precies uit de hoek getikt door de keeper. Niet veel later viel de 2-1 voor Zoetermeer. Een lange vrije trap werd in de 16 gebracht en door een centrumverdediger die uit de rug van de Blijdorp defensie kwam binnen gekopt. Het verzet van Blijdorp was daarna zo goed als gebroken. Niet veel later viel uit een directe vrije trap de 3-1 binnen getrapt. Vlak daarna kreeg Ismaïl Razzani op een voorzet van Timo Suijs nog de kans om de spanning terug te brengen maar het ontbrak hem aan geluk.

In de slotfase viel nog de 4-1 wat de nasmaak aan deze partij nog bitterder maakte. Aan strijdlust was geen gebrek deze week. Nu heeft Blijdorp even een week om zichzelf te herpakken voordat de komende wedstrijd tegen Nieuwerkerk op het programma staat.

Blijdorp zakt door ondergrens

In de 11e speelronde stond de return wedstrijd tegen Voorwaarts 3 op het programma. Een duel dat Blijdorp dankzij de 2-5 uitzege eerder dit seizoen met veel vertrouwen tegemoet zag. Zelfs na de laatste twee verloren wedstrijden tegen GLZ/Delfshaven en Full Speed. Echter zakte Blijdorp finaal door het ijs. Er werd gezeurd over en weer, taken werden niet uitgevoerd en het spel was ver onder de maat. Voorwaarts vertrok met 2-6 winst in de tas.

Op veld 2 van het Blijdorpse sportpark werd om 12.00 uur voor het begin gefloten. Nog geen 2 minuten later lag de bal in het Blijdorpse doel na een snelle counter en een dekkingsfout. Blijdorp pakte de draad snel op en kwam via Ismaïl Razzani en Timo Suijs tot enkele mogelijkheden. Binnen 10 minuten stond de 1-1 op het bord. Een individuele actie op 2 vierkante meter in de ‘box’ van Timo Suijs werd gevolgd door een onverwacht puntertje in de lange hoek. Niet veel later stond Blijdorp zelfs voor met 2-1. Ismaïl Razzani gaf een lage voorzet die tussen 2 verdedigers en de keeper werd binnen geprikt door Nabil Rhawgi. De 10 minuten daarna leverde nog enkele mogelijkheden op voor Timo Suijs en Ismaïl Razzani maar het ontbeerde hen aan precisie en geluk.

Zoals zo vaak viel de goal daarna aan de andere kant. Wederom een counter en een dekkingsfout stonden aan de basis van de 2-2 die verder betrekkelijk uit het niets viel. Dat was het begin van het einde voor Blijdorp. Vanaf dat moment ging het niveau van het spel drastisch omlaag. Nabil Rhawgi pakte een onnodige gele kaart waardoor Blijdorp 5 minuten voor de rust voor een powerplay periode van 10 minuten kwam te staan in het voordeel van Voorwaarts. Uiteindelijk viel de 2-3 wederom uit het niets. Een te korte terugspeelbal werd door Voorwaarts genadeloos afgestraft.

De rust kenmerkte zich door een kruising tussen een kippenhok en een volgestampte dameskapsalon. Een hoop gezeik maar niemand die luisterde naar een ander. Met een verkeerde instelling ging daardoor Blijdorp op zoek naar eerherstel. Echter liep dit uit op een deceptie. Meerdere spelers zakte finaal door de ondergrens. Fundamenteel taak verzaak, discussie op het veld en vooral verlies van inzet speelde Voorwaarts in de kaart. Vlak na rust viel door wederom een persoonlijke fout tot de 2-4. Een tweede powerplay periode van Voorwaarts en een penalty zorgde ervoor dat Voorwaarts zeer eenvoudig uitliep naar een 2-6 eindstand en daar was spijtig genoeg niets op af te dingen. Blijdorp heeft in de tweede helft geen fatsoenlijke aanval meer op de mat gelegd en maakte derhalve geen enkel moment aanspraak op meer dan een afstraffing.

De komende week zal moeten worden gebruikt voor bezinning en vooral het hervinden van het respect naar elkaar toe en de wil om beter te worden. Volgende week staat de return bij Zoetermeer op het programma en we weten van de thuiswedstrijd dat dit een fysiek sterk team is. Op naar betere tijden!

Full Speed kraakt Blijdorp Stadium

Afgelopen zondag stond er wederom een belangrijke wedstrijd op het programma voor RVV Blijdorp 2. Full Speed 5 uit Delft kwam op bezoek en bij winst zou Blijdorp koploper Stolwijk tot op 2 punten naderen. Het mocht echter niet zo zijn. Blijdorp was niet bij machte om voetballend het verschil te maken en ging tamelijk kansloos onderuit met 1-3. Zodoende slaagde Full Speed er als eerste in om punten mee te kapen uit Blijdorp Stadium.

Na een geslaagde warming up, die nodig was bij een temperatuur van 3 graden, klonk het eerste fluitsignaal. Vanaf het eerste moment waren de intenties van zowel Full Speed als Blijdorp duidelijk. Full Speed speelde aanvallend verzorgd voetbal en Blijdorp gokte op de snelheid en onberekenbaarheid van de spelers voorin tijdens de counter.

Zodoende dwong Full Speed de eerste schermutselingen voor het doel af. Een corner werd in eerste instantie nog op de lat gekopt maar de rebound viel met enig fortuin in de touwen. Blijdorp moest daardoor al na 15 minuten in de achtervolging. De ploegen hielden elkaar in het vervolg van de wedstrijd redelijk in evenwicht. Er waren wat kleine mogelijkheden over en weer. Een uitbraak bracht uiteindelijk wat fortuin voor de Blijdorpse formatie. Ismaïl Razzani stuurde Timo Suijs met een goede steekpass diep. Hij werd echter naar buiten gedwongen door de verdediger. Die zette echter een onnodige sliding over. De arbiter moet een vuiltje in zijn oog hebben gehad want hoewel Timo Suijs makkelijk zijn been liet hangen en naar de grond ging en de verdediger keurig de bal speelde, ging de bal toch op de stip. Het buitenkansje werd feilloos door Nabil Rhawgi benut. Zo gingen de ploegen met 1-1 naar de thee.

De tweede helft gaf het zelfde spelbeeld. Echter kraakte Full Speed al na enkele minuten de defensie van Blijdorp. De linksback van Full Speed verstuurde een lange steekpass op maat en de doorgestoken rechtshalf kon zonder enige moeite de 1-2 binnen schuiven. Blijdorp moest wederom in de achtervolging en hoewel de strijdlust bewonderenswaardig was, was het veldspel niet om aan te zien. Er werd gedurende de 2e helft slechts tweemaal een doelpoging gecreëerd. Timo Suijs stuitte op de doelman en Ismaïl Razzani kwam net niet tot een lekker schot.

In de laatste 10 minuten ging Blijdorp all-in. Max van Baarle werd als stormram naar voren gestuurd. Tot kansen leidde dit echter niet. in de laatste minuut viel de wedstrijd in het slot. Een hard diagonaal schot knalde via de onderkant van de lat binnen. Zo werd er met een 1-3 stand afgefloten.

Volgende week is er een kans op eerherstel. Tot die tijd is er de mogelijkheid om het voetballend weer op de rit te krijgen. Het seizoen is pas halverwege en de top van de stand is ongemeen spannend!

Pagina:  1 2 >