Vroesenpark op zondagmiddag

Vandaag – na de prima verlopen BBQ van gisteravond – vanaf 15.00 uur alweer lekker gevoetbald in het Vroesenpark met vijf spelers van Neptunus 3 (of zijn we al Neptunus 4?) en drie Vroesenparkers: Dennis Akkermans, Steven Spanjersberg, Marijn van Kersbergen en ikzelf speelden (anderhalf?) uur tegen Wibe van Keulen, Björn Fräser, Loek Bergman en Patrick Lagendijk.

Wibe stal de show, maar het team van Dennis – dat lange tijd tegen een achterstand had aangekeken – won (11-9). Ideaal voetbalweer: veel zon, maar toch een beetje fris.

Komende donderdagavond wordt er zeker weer gevoetbald: waarschijnlijk op Neptunus, maar anders in het Vroesenpark. Morgen meer daarover. Om misverstanden te voorkomen: de training op Neptunus staat zoals het hele seizoen open voor iedereen, ook als we tegen het veteranenteam van Gerard Louter en Patrick van der Klooster spelen.

Voor degenen die het nog niet wisten: er wordt de komende periode in ieder geval niet op woensdagavond getraind op Neptunus, omdat het veld dan bezet is.

Drive-by graffiti

Vroesenparkvoetballer Navin Thakoer van Bad Boyz Inc. – bij sommigen van jullie bekend als Nafer of Navin van het zaalvoetbal aan de Noorderhavenkade en in sporthal De Wilgenring – heeft met twee andere kunstenaars in opdracht van het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam en de RET in de metrotunnel tussen de stations Wilhelminaplein en Rijnhaven een groot kunstwerk aangebracht. Lees er meer over in dit persbericht.

Op zaterdag 4 maart a.s. wordt tijdens de Rotterdamse Museumnacht een videodocumentaire vertoond over de totstandkoming van het project.

Marco Broekman op televisie

Vroesenparkvoetballer Marco Broekman doet onder de naam Smartlab met een vijftal mensen mee aan Smart Start, de ontwerpprijsvraag van Bouwfonds MAB voor jonge architecten. Smartlab is met 2 andere teams door de eerste ronde gekomen waarvoor zich 59 teams hadden ingeschreven.

De inzending van Smartlab is op zaterdag 18 maart om 16.00 uur te zien op televisie, in aflevering 4 van de serie Ontwerpprijs 2006 (Nederland 1, AVRO). Op 25 maart kun je zien of ze hebben gewonnen (15.000 euro en uitvoering van het ontwerp).

De afleveringen zijn na uitzending op televisie te bekijken op het internet:

www.avrokunst.nl/programmas/ontwerpprijs2006

Het volledige uitzendschema:

  1. zaterdag 25 feb 16.30 uur Ned1 de kennismaking
  2. zaterdag 04 mrt 16.00 uur Ned1 team 1: YUM
  3. zaterdag 11 mrt 16.00 uur Ned1 team 2: IN/OP
  4. zaterdag 18 mrt 16.00 uur Ned1 team 3: Smartlab
  5. zaterdag 25 mrt 16.00 uur Ned1 de finale

Op de Smart Start-site vind je meer informatie over de prijsvraag zelf. De bekendmaking van de winnaar is op donderdag 23 maart op het Smart Start-congres in het Museum voor Communicatie in Den Haag.

In het atrium van het stadhuis van Den Haag kun je tot 19 maart een stem uitbrengen op een van de ontwerpen voor de Publiekprijs (1000 euro).

Het ging toch door in het Vroesenpark

Na wat onzekerheid ging het voetbal in het Vroesenpark op het laatste moment toch door afgelopen zaterdag. Robert haalde Bart over om te spelen ondanks een blessure en bracht een collega mee van het architectenbureau, Luka. Bij de ingang van het park kwam ik bovendien onafgesproken Tony tegen, die zich spontaan bij ons aansloot. Zodoende waren we met zes man, en hebben we in zo’n anderhalf uur twee pittige wedstrijdjes gespeeld in de vochtige klei van het Vroesenpark, drie tegen drie. Het team van Bart (met Erik en Tony) verloor de eerste wedstrijd van het team van Robert (met Luka en ikzelf) met 10-7. De tweede werd relatief eenvoudig gewonnen door het team van Bart (10-5). Luka is van plan de trainingen van Neptunus 3 te gaan bezoeken. Tony komt ook weer trainen en neemt dan Ruben en Ronnie mee.

Gudo moest helaas afzeggen vanwege een rugklacht, Marco vanwege een filmploeg.

Vroesenpark op zaterdag van start

Na een valse start op zaterdag 17 september is vandaag om 11.00 uur het najaarsprogramma in het Vroesenpark definitief van start gegaan, vooralsnog met een kleine groep: Erik Vrieling, Marco Broekman, Bart Loman, Tony en ikzelf speelden anderhalf uur lang 4 of 5 intensieve potjes in afwisselende samenstelling 2 tegen 3 man, telkens tot het derde doelpunt viel. Het team dat uit 3 man bestond, mocht niet ook vanaf de eigen helft scoren. Tony zat niet geheel verrassend alle keren bij de winnende partij. Afwezig waren Bjorn Fraser, Ewoud Kok en Johan Mellegers, hoewel zij wel werden verwacht.

Beker gewonnen!

Toernooi in Vroesenpark georganiseerd door Off Corso en diverse andere horeca

Afgelopen zondag heb ik met Gerald Baal, Loek Bergman, Marnix Koedam, Rens Muis (allen Leonidas of ex-Leonidas, behalve Gerald) en Björn Fraser (Vroesenpark) als de Toelickers meegedaan aan het toernooi dat Off Corso organiseerde in het Vroesenpark. Er deden teams mee van o.a. Nighttown, Thalia, Now & Wow. In totaal 13 teams. Er werden wedstrijdjes gespeeld van 2 x 10 minuten (finale 2 x 15), 5 tegen 5 man.

We namen zonder specifieke verwachtingen deel aan het toernooi, maar wonnen de ene na de andere wedstrijd. ’s Avonds rond half tien versloegen we in de finale ‘Leonidas 7’ voor de tweede keer die dag en wonnen we de beker — en konden we eindelijk aan het bier.

Toelickers 2005
De Toelickers.