Blijdorp verkoopt de huid duur in Stolwijk

Blijdorp kwam wat stroefjes uit de startblokken en dit had alles te maken met de omstandigheden waaronder de wedstrijd moest worden gespeeld. Een zwaar veld dat er na afloop uitzag als de bekende loopgravenslag bij Verdun (FR) in de Eerste Wereldoorlog. De wedstrijd was al op een zeer laat tijdstip, 14.00 uur, en bij aankomst bleek dit zelfs 14.30 uur te zijn. Een bericht dat ons team niet had bereikt. Daar kwam nog eens bij dat onze scheids 15 minuten te laat aan kwam sjokken en ook nog pontificaal rond de middenstip de passen ging controleren.

Afijn, om 10 voor 3 werd er dan eindelijk afgetrapt en zoals gezegd kwam het wederom flink aangepaste team van Blijdorp als een diesel op gang. Dat leidde ertoe dat binnen 5 minuten na een afgeslagen corner de bal opnieuw werd ingebracht en met enig fortuin voor een speler van Stolwijk viel die de 1-0 binnen prikte. Daar kwam nog eens bij dat Blijdorp na 8 minuten met 10 man verder moest. Een noodrem ingreep van Max van Baarle werd onterecht beoordeeld als het neerleggen van een doorgebroken speler.

Het al aangepaste elftal, maar liefst 4 huurspelers stonden in de basis en nog eens een op de bank en de terugkeer van verloren zoon Marko Zupancic, moest opnieuw worden aangepast. Timo Suijs ging als ‘Ausputzer’ achter de laatste linie spelen en zodoende groef Blijdorp zich noodgedwongen in om uit de counter gevaarlijk te worden. Stolwijk toonde niet veel voetbalintelligentie en wist eigenlijk niet om te gaan met de man-meersituatie. Zo werd een snel uitgevoerde aanval via Sergio Bynoe en Drago Lakic op een beheerste manier afgerond door huurling Nyshell Rolando Curie.

Na een eerdere miscommunicatie achterin werd een domme fout van Timo Suijs afgestraft door een Stolwijkse aanvaller waarmee de stand op 2-1 kwam. Maar zoals gezegd was Blijdorp met 10 man zeker niet de mindere van Stolwijk 3. Enkele minuten na de 2-1 verstuurde Timo Suijs een lange pass die in de loop viel van de reeds gestarte Sergio Bynoe die met een diagonaal schot de 2-2 op het scorebord zette. Daarmee gingen beide teams de kleedkamer in.

In de tweede helft begon de scheids zich nog meer in negatieve zin te onderscheiden. Simpele overtredingen tegen Stolwijk werden steevast afgefloten, terwijl soortgelijke overtredingen tegen Blijdorp onbestraft bleven. Zodoende stapelde de ergernis zich langzaamaan op. Na 75 minuten raakte de dapper strijdende dieselmachine wat uitgeput. Zodoende kwamen er wat meer gaatjes in de Blijdorpse defensie. In de laatste 10 minuten leidde dat ertoe dat de defensie werd geslecht en Stolwijk nog 2 treffers kreeg te incasseren met een 4-2 nederlaag tot gevolg.

De teamspirit was wederom bewonderenswaardig en het spel zeker niet onaardig. Helaas mocht het deze keer niet zo zijn! Onze dank gaat uit naar huurspelers Nyshell Rolando Curie, Jens Verjaal, Daniel Patty, Thom Ouwerkerk en Gilson Monteiro. Speciale dank gaat uit naar de uitgebreide supportersschare bestaande uit Ismail Razani, Livio van der Heijde, Vincent Kertodikromo, Sjoerd Tuinman en Bert Pieterse!

Timo Suijs