Blijdorp Stadium ook onneembare vesting voor VOC 6!

We kijken terug op een knotsgekke en spannende pot voetbal in de Zondag Reserve 4de klasse 06, waar de neutrale toeschouwer volledig aan zijn trekken kwam. Een scherp herfstzonnetje scheen over Sportpark De Blijdorpse Polder en het team van Blijdorp  2 stond weer bol van de personele verrassingen aan de aftrap tegen VOC 6. Scheidsrechter Andrej Zupancic floot uiteindelijk af bij een uitslag van 6-4 in het voordeel van Blijdorp 2, dat daarmee de perfecte status behoudt in het eigen ‘Blijdorp Stadium’!

De opstelling van Blijdorp 2 kende wederom de nodige huurspelers van Blijdorp 3, te weten Thom Ouwerkerk en Marcelo Velez Garcia, aangevuld met bankzitters Rui Miguel Oliveira de Jesus en vlagger/noodkracht Mike Sies. Het nog puntloze VOC 6 kwam voortvarend uit de startblokken, waar defensieve onrust zich gedurende de volledige wedstrijd meester maakte van Blijdorp 2. In de vijfde minuut werd een voorzet vanaf de linksbuitenpositie gegeven, die door de VOC-spits bij de eerste paal werd binnengetikt, waarmee de 0-1 een feit was. Blijdorp moest dus wederom in de achtervolging en deed dit met passie en hartstocht. Dit leverde in de eerste 20 minuten een aantal aardige pogingen op doel op. Schoten van Timo Suijs gingen over de lat, voorlangs of werden uit het doel getikt. Marko Zupancic vond de keeper op zijn pad en Nabil Rhawgi raakte het houtwerk. Uiteindelijk viel na twintig minuten de op dat moment verdiende 1-1. Vanuit de verdediging werd een lange pass verstuurd, die mede door de scherpe zon over de laatste VOC-linie viel. Spits Timo Suijs nam de bal aan, kapte zijn directe tegenstander uit en ging ook de inglijdende keeper voorbij voordat de bal beheerst in het doel werd geschoten.

Twaalf minuten later rolde een aanval over de mat waar de supporters van konden smullen. Drago Lakic gaf een subtiele steekbal over de verdediging aan de diepgaande Sergio Bynoe. Die nam de bal al even feilloos mee en schoof met links diagonaal de 2-1 binnen! Door een ongelukkige overtreding van Kees Mooijman kwam VOC op slag van rust op gelijke hoogte. De vrije trap werd met grote schoonheid onderkant lat binnen geschoten. In de rust was heel het Blijdorpse team het erover eens dat dit varkentje toch moest worden gewassen, maar het spel in de tweede helft bleef aan de matige kant. Zes minuten na rust beloonde VOC zichzelf na een lekkere steekbal, die goed direct werd afgewerkt.

Blijdorp 2 moest wederom achter VOC aan en kreeg in de 58ste minuut een uitgelezen kans om de stand weer gelijk te trekken. Een afgeslagen corner kwam vlak binnen het strafschopgebied bij Sergio Bynoe terecht, die onreglementair van het benutten van een kans werd afgehouden. De lichte overtreding leidde tot de 11-metertrap, die door Nabil Rhawgi in alle rust werd verzilverd. Maar nog altijd was het doelpuntengeweld niet voorbij. Na zeventig minuten werd een aanval van VOC maar half weggewerkt, waarna het lederen speeltuig met enig fortuin voor de rechterspits terecht kwam, die de bal hard en hoog in de korte hoek knalde. 3-4! Vlak daarna hield keeper Maurice van Ettinger Blijdorp met enkele katachtige reddingen op de been in jacht op een goed resultaat.

Met nog twintig minuten op de klok zette de Blijdorpse formatie alles op alles. De ingehuurde backs Rui Miguel Oliveira de Jesus en Marcelo Velez Garcia kwamen steeds meer op om de aanval te ondersteunen en ook centraal verdedigende middenvelder Kees Mooijman stak steeds vaker het middenveld over. Een vrije trap in de 80ste minuut bleek de ommekeer in de wedstrijd. De bal werd vanaf 26 meter door de Blijdorpse laatste man laag in de korte hoek gekruld! Het geloof in de volle buit was weer helemaal terug en Blijdorp gaf nog tien minuten maximaal gas. EN HOE!

Een kopbal van Timo Suijs op aangeven van Marko Zupancic ging nog over de lat, maar de branie, het geloof en de tomeloze inzet werd na 85 minuten alsnog beloond. Een krappe terugspeelbal werd direct gevolgd door de Blijdorpse aanval, waardoor de VOC-keeper geen kans kreeg de aanval af te slaan. De lange bal werd geblokt en viel na een hoge vlucht op 19 meter van het doel tussen de verdediging van VOC en Blijdorp-spits Timo Suijs. Een harde clash om de bal leidde tot een vrije trap op een lekkere positie. Wat volgde was een stukje onbedoeld toneelspel waar de gemiddelde Eredivisieploeg nog jaloers op zou zijn. Terwijl de muur op afstand werd gezet, ontspon zich een discussie rond de bal over hoe zo effectief mogelijk om te gaan met dit buitenkansje. VOC vroeg zich af wie de vrije trap ging nemen. Weer de al eerder trefzekere laatste man, of toch die spits die de vrije trap verdiende ten koste van een flinke klap op de enkel? De aanloop was daar van de Blijdorpse laatste man, eenmaal bij de bal gevolgd door een subtiel tikje in de breedte, waarbij het ongeloof en de verassing van de gezichten van de VOC-manschappen was af te lezen. De muur ging uit elkaar, terwijl de bal perfect van de voet van Timo Suijs spatte. Het gevolg was een komeet van een vrije trap, die met een noodvaart in de korte hoek tegen de touwen kletste. Een vrije trap uit het boekje, waar volgens speler/coach Kees Mooijman zelfs Ronald Koeman in zijn beste jaren nog een puntje aan zou kunnen zuigen. 5-4! Wie had dat nog gedacht? Alle hoop op een goed resultaat vervloog in een fractie van een seconde voor VOC.

Hoewel er nog dapper werd gegokt op de lange bal, liep VOC in blessuretijd nog in het Blijdorpse counter-mes. De openliggende verdediging werd verschalkt na een lange bal op Timo Suijs. Vanaf de zijkant werd het 16-metergebied binnengegaan en het gebrul ‘WACHTEN!!’ van de inkomende Kees Mooijman was zelfs bij de warmlopende Feijenoord-spelers in De Kuip te horen. De bal werd gespeeld op Sergio Bynoe die met een korte steekpass Kees Mooijman bediende die met een rake punter bij de tweede paal de eindstand op het bord zette! Op deze manier behield Blijdorp de perfecte competitiestatus in het eigen ‘Blijdorp Stadium’!

Met tien punten uit vijf duels blijft Blijdorp meedoen in de subtop van de ranglijst en kan er met vertrouwen worden toegewerkt naar het treffen van volgende week met de studenten van Antibarbari.

Timo Suijs