Blijdorp 2 zegeviert ook bij Antibarbari!

Afgelopen zondag stond het zogenaamde 6-puntenduel uit bij Antibarbari 5 op de rol voor Blijdorp 2. Terwijl de Nederlandse herfst steeds serieuzere vormen aan begint te nemen, bleef Blijdorp ook in deze wedstrijd fier overeind om na 90 minuten bikkelen en knokken met 2-5 winst van het veld te stappen.

Terwijl op de trainingen de tekenen van fysiek herstel bij diverse spelers zichtbaar worden, was de wedstrijdselectie van Blijdorp wederom met huurlingen aangevuld. Centraal op het middenveld speelde voor de tweede keer Abdel ‘Appie’ Oulad Ali Lhadj mee en op rechtshalf vleugelflitser Jayjay. Bovendien zat B1-talent Jerry Ramos da Luz op de bank. Wat goed is komt snel, bleek uit zijn invalbeurt in de tweede helft.

Het kunstgras van Antibarbari lag er perfect bij, maar de regen maakte het veld erg snel. Dit leverde echter een heerlijk schouwspel op in de eerste helft. Antibarbari schoot uit de startblokken, terwijl de dieselmotor van Blijdorp, bijna zoals gewoonlijk, even op gang moest komen. Zo lag de bal binnen 10 minuten in het Blijdorp-doel. Gelukkig kwam de dieseltrein van Blijdorp niet lang daarna op gang, wat een handvol goede kansen opleverde voor Blijdorp. Na 20 minuten viel een voorzet vanaf links via half uitverdedigen voor de voeten van Jayjay, die vanaf de rand van het strafschopgebied hard diagonaal raak schoot in de lange hoek. Niet veel later stuurde Nabil Rahwgi met veel gevoel Timo Suijs in de diepte weg, die de bal beheerst langs de uitkomende keeper tikte. Zo was de stand na 30 minuten 1-2. Daarna volgde nog enkele goede momenten voor Timo Suijs, maar deze werden niet verzilverd door foute keuzes.

Blijdorp ging echter nog een lastig laatste kwartier van de eerste helft tegemoet. De scheidsrechter stuurde na diverse waarschuwingen, de nu nog steeds ontkennende, Nabil Rahwgi met geel naar de kant voor een afkoelingsperiode van 10 minuten. Wat volgde was een powerplay-situatie voor Antibarbari. Zij lieten het balletje lekker rondgaan en kwamen tot enkele gevaarlijke momenten, die door de Blijdorp-defensie onschadelijk werden gemaakt. Een enkel schot kwam wel door, maar gelukkig stond sluitpost Maurice van Ettinger op zijn plek om de bal uit de hoek te tikken.

In de tweede helft verving Jerry Ramos da Luz de licht geblesseerde Matthijs Wijga en kwam de van een blessure teruggekeerde Miguel Barbosa in het veld voor Marko Zupancic. De tweede helft verliep volgens een zelfde soort scenario als de eerste. Het fysiek sterke Antibarbari ging er meteen vol op. Maurice van Ettinger schoof een terugspeelbal pardoes in de voeten van de Antibarbari-spits, die dankbaar gebruik maakte van het buitenkansje. Blijdorp was daarna weer volledig bij de les en ook in het verdere verloop de bovenliggende partij. Er werd door Blijdorp gesjouwd en gesleurd en in balbezit goed gevoetbald. Daardoor werd Antibarbari in steeds penibelere situaties gedwongen. Een schot van Nabil Rahwgi werd nog gestopt, maar Sergio Bynoe loerde op de rebound die werd toegestaan door de grabbelende doelman van Antibarbari. Niet lang daarna gaf Sergio Bynoe een lage strakke voorzet die ternauwernood werd gemist door Timo Suijs. Maar Drago Lakic stond goed op te letten. Hij leverde de bal in bij Jayjay die met een actie zijn man uitkapte en de bal in de verre hoek plaatste. Hiermee was de wedstrijd in feite gespeeld, maar Blijdorp bleef aanvallen en sterk verdedigen. Vooral Jerry Ramos da Luz liet zien dat hij met zijn 16 jaar niet onder deed voor de sterke 34-jarige spits van Antibarbari.

In de laatste 5 minuten gaf Blijdorp nog een keer extra gas. Zo schoof Sergio Bynoe na een slalom door de 16 de bal net voorlangs. Timo Suijs werd door de fysiek sterke Antibarbari-verdedigers goed verdedigd, maar haalde vlak voor tijd alsnog zijn gram. Na inspelen van Miguel Barbosa draaide hij kort weg bij zijn directe tegenstander en schoot al vallende diagonaal de 2-5 binnen.

Zo werd ook besloten en smaakte Blijdorp 2 wederom het genoegen van 3 punten in een uitwedstrijd. Het spel geeft weer vertrouwen voor de kraker tegen koploper Oliveo volgende week. Bovendien zat het met de werklust en teamspirit wederom goed, zo bewees ook de geblesseerde toeschouwer Damir Rasic. Come on you boys in white! Op naar Oliveo!

Timo Suijs