Blijdorp knokt als vanouds naar overwinning!

Na 4 nederlagen op rij is de rust enigszins teruggekeerd bij Blijdorp. Nieuwerkerk kwam op bezoek en het werd een prachtig schouwspel waar alles in zat. Spektakel, vechtvoetbal, emotie, kaarten en fantastische doelpunten. Uiteindelijk trok Blijdorp met 9 tegen 10 de overwinning over de streep: 2-1 in Blijdorp Stadium.

Na de nederlagen tegen Delfshaven, Full Speed, Voorwaarts en Zoetermeer werd het weer eens tijd dat Blijdorp punten ging pakken. De koppen werden dezelfde kant op gedraaid, de rug gerecht, in de handen gespuwd, blik op onweer en de mouwen opgestroopt. Er moest en zou gewonnen worden vandaag in het eigen Blijdorp Stadium. Het zonnetje lachte ons toe en het temperatuurtje was heerlijk. Bovendien mochten we vandaag Vincent Kertodikromo weer terug op het veld begroeten na een slepende enkelblessure.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren de intenties duidelijk. Blijdorp ging voor de overwinning. De eerste schermutselingen voor het doel van Nieuwerkerk waren daar. Echter was het voetbal niet dusdanig dat het de verdediging van de tegenstander erg verontrustte. Het eerste echte gevaar kwam zoals vaker dit seizoen van Timo Suijs. Zijn poging ging echter over. Het was een voorbode voor een zeer matige wedstrijd van zijn kant. Het tweede gevaar was echter raak. Een aanval over rechts waar een steekpass over de laatste linie werd verstuurd door Ismaïl Razzani op Sergio Bynoe. Hij duelleerde met een verdediger en was hem te slim af en schoot vervolgens uit de stuit diagonaal raak via de paal. Een tot dan toe verdiende voorsprong. Echter bleef het qua gevaarlijke momenten daarbij voor Blijdorp.

Het hanteerde voornamelijk de lange bal die vaker wel dan niet in niemansland eindigde. Nieuwerkerk stelde daar in de eerste helft vrij weinig tegenover. Wat laffe schotjes die geen enkel probleem vormde voor doelman Maurice van Ettinger. De 1-1 kwam dan ook uit de lucht vallen. Een pass in de diepte die zomaar door de defensie werd doorgelaten. Onbegrijpelijk maar er werd optimaal van geprofiteerd. Inmiddels liepen de emoties wat hoger op. In een opstootje gedurende de eerste helft kregen Max van Baarle en zijn tegenstander gezamenlijk geel. Met 1-1 gingen de teams naar de thee.

In de rust werden wat dingen omgezet. Timo Suijs werd voor een rustperiode naar de kant gehaald om later weer in te vallen. Hij werd vervangen door Ben van Ooijen uit Zondag 5. Achterin was Vincent Kertodikromo al gedurende de eerste helft vervangen door zoonlief Raoul die zijn vader met verve verving. En zo startte een uiteindelijk knotsgekke 2e helft. Het begon onrustig met veel balverlies aan beide zijden en weinig aanvallend gevaar van Blijdorpse zijde. Nieuwerkerk kwam echter steeds gevaarlijker opzetten. Zo moest Maurice van Ettinger een aantal keer handelend optreden.

Na 20 minuten in de 2e helft kwam Timo Suijs met opgeladen batterij terug in het veld. De ongelukkige Ben van Ooijen moest eraf. Nog geen 3 minuten later moest Damir Rasic met een knieblessure van het veld. Peter Zuidhoek was nog niet omgekleed en Ben van Ooijen was al richting de catacomben van Blijdorp vertrokken voor een warme douche. Zodoende moest Blijdorp verder met 10 man. Timo Suijs vertrok vanuit de spits naar de positie van verdedigende middenvelder en zo moest Blijdorp het laatste kwartier zien te overleven. Er werd geknokt voor iedere centimeter van het veld en ook de vermoeidheid begon toe te slaan. Een schotje van Nieuwerkerk raakte de paal en de rebound werd met een gevaarlijke sliding door Max van Baarle weggehaald. Er werd geschreeuwd om een penalty maar de arbiter wilde daar niet aan. Nog geen minuut later was het raak aan de andere kant. Hij zat niet in de wedstrijd maar Timo Suijs schoot zijn ploeg wederom te hulp. Aangespeeld door Sergio Bynoe kwam hij op door het centrum, legio afspeelmogelijkheden maar hij besloot vanaf 30 meter anders. Tot verbazing van velen waagde hij een poging op doel en deze ging kiezelhard in de linkerkruising. Alle frustratie van een slechte wedstrijd gevangen in 1 schot.

In het vervolg betrok Blijdorp de verdedigende stellingen. Miguel Barbosa kreeg geel en moest 10 minuten voor tijd richting de kant. Een paar minuten later was het Sergio die voor een overtreding geel kreeg. Zijn tegenstander ging echter in de emotie van het moment te ver en kreeg wegens agressivieit de rode kaart. Peter Zuidhoek was inmiddels omgekleed en kwam in het veld. Hij had echter niet door dat Blijdorp op voorsprong stond en ging als hangende rechtsbuiten geregeld mee op avontuur, alle coaching dat dat niet nodig was ten spijt. Het laatste gevaar kwam van Nieuwerkerk. Ook zij poogde vanaf 25 meter te scoren maar Maurice van Ettinger stond goed opgesteld en tikte de bal met een uiterste inspanning op de lat. Zo waren hij en Timo Suijs gezamenlijke matchwinners voor Blijdorp.

De komende twee weken mag Blijdorp bijkomen van deze hartstochtelijke pot. Over 3 weken staat de wedstrijd tegen TOGB op het programma!