Blijdorp neemt revanche op TOGB!

Om 11.00 uur, sommigen iets later, verzamelen de 12 getergde mannen van Blijdorp zich bij Blijdorp Stadium voor de return tegen TOGB. Vorige week werd er jammerlijk verloren met 6-3 bij hetzelfde TOGB en dus was er nog een rekening te vereffenen. Blijdorp kreeg zijn revanche door met 3-2 te zegevieren, waardoor TOGB weer voorbij wordt gestoken op de ranglijst.

Dat Blijdorp getergd was na de verloren wedstrijd van vorige week was duidelijk te zien. Het ging sterk van start in de vertrouwde 4-4-2 opstelling. Na een klein speldenprikje van TOGB deelde Blijdorp de eerste klap uit. Op ruim 20 meter van het doel kreeg Sergio Bynoe een vrije trap mee. Na enig gesteggel over wie deze zou nemen, eiste Timo Suijs de bal op ten faveure van de zichtbaar teleurgestelde Nabil Rhawgi. Dit werd echter dubbel en dwars terugbetaald. De bal werd hard en zuiver om de muur gekruld en verdween in de verre hoek.

Het niet mogen nemen van de vrije trap zorgde wel voor een positief schokeffect bij Nabil Rhawgi. Tien minuten na de 1-0 kreeg hij de bal hard ingespeeld door Ismail Razani en gaf hij een briljant steekballetje. Deze met als eindstation de ontsnapte Timo Suijs die de stand verdubbelde met een diagonale schuiver. Blijdorp ging door met het spelen van goed voetbal. Korte combinaties volgden elkaar op en brachten Nabil Rhawgi op 25 meter van het doel in kansrijke positie. Zijn geplaatste schot had een beter lot verdiend maar eindigde op de lat. Later kreeg Timo Suijs nog een mooie kopkans op een voorzet van Ismail Razani en tikte Drago Lakic de bal net te ver voor zich uit waardoor zijn schotkans werd verijdeld.

Daarna nam Blijdorp ietwat gas terug en dat was het signaal voor TOGB om wat meer gas te geven. Keer op keer werd de bal opportunistisch in de box gepompt en dit leidde tot enkele gevaarlijke situaties voor het doel van Maurice van Ettinger. Vlak voor rust betaalde de opportunistische manier van voetballen uit. Een afgeslagen corner kwam tegen een uitgestoken Blijdorpse arm. De penalty werd vervolgens onhoudbaar binnen geschoten.

Hierdoor ging Blijdorp toch met enige mixed feelings de rust in. Het systeem werd aangepast van 4-4-2 naar 4-3-3 maar dit werd niet helemaal lekker opgepikt. Vlak na rust werd een middenvelder van TOGB op de rand 16 vrijgespeeld en hij scoorde feilloos in de lange hoek. Hierdoor was de stand weer gelijk en kon de wedstrijd weer alle kanten op. Er ontspon zich een spannend gevecht op het middenveld. De fitheid van Blijdorp bracht uiteindelijk de doorslag.

Naarmate de tweede helft vorderde ging Blijdorp namelijk weer steeds beter en verzorgder voetballen. Hieruit kwamen ook weer enkele mooie kansen. De lobpogingen van Ismail Razani troffen geen doel (wel eenmaal de lat). Ook Timo Suijs kreeg enkele mooie schotpogingen die werden gestopt. Maar vlak voor tijd kreeg Blijdorp loon na hard werken. Drago Lakic kreeg ditmaal wel kans om te schieten. Zijn bal verdween op de paal en vervolgens toonde Timo Suijs voor de 19e maal dit seizoen zijn waarde als goalgetter door de rebound langs de doelman te tikken. Zo won Blijdorp met bij vlagen uitstekend voetbal en revancheerde het zich tegen TOGB.

Volgende week komt Stolwijk op bezoek en krijgt Blijdorp de kans zich weer aan te sluiten bij de subtop!