Afgetroefd

Vandaag had Neptunus 3 de punten die het vorige week onnodig verloren had tegen RKWIK, goed kunnen maken door te winnen van de voorlopige koploper, Blijdorp 3. Blijdorp 3 bleek een goed gemotiveerde tegenstander te zijn, maar in de eerste helft speelde Neptunus 3 geconcentreerd. De linkerflank werd goed bezet door gastspelers Hakim Zoufri (Neptunus 2) en Ben Tuinenburg. De terugkeer van Rene de Koning als laatste man zorgde achterin weer voor de nodige rust. Door twee bekeken doelpunten van Ben Tuinenburg stond Neptunus met rust met 0-2 voor.

In de tweede helft deed Blijdorp de eerste 25 minuten niet bijzonder veel, en beheerste Neptunus zo ongeveer het spel, hoewel op de rechterkant het gevaar was toegenomen doordat Theo Kalliarias niet erg fit was. Andrej Zupancic verspeelde een goede kans op 0-3. In de laatste 20 minuten voerde Blijdorp echter de druk steeds meer op. Neptunus verspeelde steeds vaker de bal en speelde niet meer samenhangend. Met een vrije schop in de kruising werd het 1-2. Raoul Wassenaar had waarschijnlijk meer voor de vrije hoek moeten kiezen. Blijdorp bleef uiteraard aandringen. Vijf minuten voor het eind van de wedstrijd werd Raoul nogmaals gepasseerd door een aardig, maar houdbaar schot.